уторак, 7. септембар 2010.

Посета Митрополита Калиника Републици Српској

Митрополит Калиник са клиром и делом верног народа испред конака манастира
Митрополит предаје икону Св.Јована и претече О.Теоктисту,рад монаха манастира Св.Теодора студита

Митрополит Калиник уз саслуживање Архимандрита Касијана Јеромонаха Аверкија и презвитера Атанасија


Митрополит Калиник освештава храм Успења



Храм и конаци посвећени Успењу Мајке Божије на планини Мајевици

У недељу на празник свештеномученика Иринеја Лионског, његово Блаженство Митрополит Ахајски и целог Пелопонеза и западне Европе господин Калиник, служио је прву Архијерејску Литургију у Републиси Српској !
Том приликом освештао је новоподигнути храм који се налази у склопу келија и просторија код настојатеља и домаћина оца Теоктиста. Било је доста гостију из Србије, Грчке и Бугарске. Благодаримо Оцу Теоктисту на труду, и љубави коју је показао на ширењу истинског Православља, и утемељењу Српске Истински Православне Цркве браћи и сестрама преко Дрине!

2 коментара:

Анониман је рекао...

Pomaze Bog!
Lepo je to sto ste nas obavestili o poseti naseg mitropolita Republici Srpskoj.
Dobro bi bilo kada biste nam objasnili i to zasto je iz Srbije samo o.Atanasije dosao na osvecenje.Ni o.Akakije ni o.Nektarije ni o.Stefan a monahinje iz Stjenika organizuju putovanje za manastir Lesnu iako oni nisu u nasoj Crkvi a ni jednom nisu dosle da uzmu blagoslov od mitropolita dok je bio 2puta u Srbiji i sada u R.S. Gospod nek vam je na pomoci!

Unknown је рекао...

Бог помогао!
Драго ми је да Вам се допада наш прилог. Да мислимо да бојкотујемо владику неби ни писали похвално о Његовој посети. Што се тиче самога доласка у РС морам рећи да ја лично нисам имао новац за долазак и до последњег тренутка сам комбиновао. Као што не знате ( јер предпостављам да никад не идете у наше манастире) , манастир Н. Стјеник је у изградњи, много радника и обавеза је везано с тим и једноставно није било могућности да се дође. С обзиром да свако има избор доћи или не доћи не знам зашто би ми бринули о томе. Колико знам освећење конака у Р Српској није била обавеза него добровољни чин, па је свако решио на свој начин шта ће и како ће да поступи. Ми нашег владику чекамо и он је и слободан и властан увек и да нас позове и да нас посети. Како је мени пренето владика је све нас овде прозване лепо поздравио и благословио преко чика Мише новосадског. Дакле драга анонимна сестро или пак брате нема разлога за бригу поготово не за осеку љубави према нама. Такође препоручујем да почнеш да долазиш и у манастире, јер су манастири увек били лечилишта и духовне оазе љубави.
подсећам да смо пре две недеље ја и о. Нектарије били код о. Теоктиста и крстили петочлану породицу. Дакле, слава Богу за све!