ПОСНИ ЧУПАВЦИ
Састојци:
бисквит:
30 супених кашика брашна
20 супених кашика шећера
25 супених кашика уља
35 супених кашика воде
1,5 кесица прашка за пециво
глазура:
50 гр. какао праха
50 гр. посне чоколаде за кување
200 гр. маргарина
150 гр. шећера
100 мл. воде
200 гр. кокоса
Припрема:
Измешати брашно и прашак за пециво, па додати 20 кашика шећера и 35 кашика воде са 25 кашика уља (претходно сјединити воду и уље). Све то умутити миксером, сипати у подмазан плех и пећи на 180 степени око 15-20 минута (проверити чачкалицом када је печено, као и све остале бисквите).
У мањој шерпи загрејати мешавину какао праха и шећера, размућену у 100 мл. воде. Када се то лепо истопи, додати маргарин и чоколаду, и мешати да се маса изједначи.
Бисквит када се охлади, исећи на коцке, умакати у млаку глазуру и уваљати у кокос.
Пријатно!
КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА
Састојци:
500 гр. посног кекса
1 кг. јабука
250 гр. шећера
2 пудинга од ваниле
500 мл. биљне слатке павлаке
1 л. воде
Припрема:
Јабуке ољуштити, исећи на коцкице и скувати у 1 л. воде са 250 гр. шећера. Када се јабуке скувају у води, додати 2 кесице пудинга од ваниле, и лепо измешати да се добије смеса јабука и пудинга. У тепсију ређати ред кекса, па ред смесе јабука и пудинга. Поступак ређања поновити, тако да се добију 4 реда кекса и 4 реда слоја јабука са пудингом. Оставити у фрижидер да се охлади, и након тога премазати га умућеном биљном павлаком.
Пријатно!
КОЛАЧ СА ОРАСИМА (на води)
Састојци:
1 шоља( за чај) ренданих јабука
1 шоља шећера
1 шоља мљевених ораха
1 шоља гриза
2 прашка за пециво
2 кашике кокоса
3 кашике мармеладе
мало ораха за посипање
Припрема:
Јабуке опрати, ољуштити, изрендати, помјешати са шећером и оставити двадесет минута да би пустиле јабуке воду. Потом додати остале састојке , добро измјешати са кашиком и ставити у плех и пећи на температури од 180 степени Целзијуса и кад је печен колач премазати мармеладом и посути орасима
Нема коментара:
Постави коментар