уторак, 07. септембар 2010.

Посета Митрополита Калиника Републици Српској

Митрополит Калиник са клиром и делом верног народа испред конака манастира
Митрополит предаје икону Св.Јована и претече О.Теоктисту,рад монаха манастира Св.Теодора студита

Митрополит Калиник уз саслуживање Архимандрита Касијана Јеромонаха Аверкија и презвитера Атанасија


Митрополит Калиник освештава храм УспењаХрам и конаци посвећени Успењу Мајке Божије на планини Мајевици

У недељу на празник свештеномученика Иринеја Лионског, његово Блаженство Митрополит Ахајски и целог Пелопонеза и западне Европе господин Калиник, служио је прву Архијерејску Литургију у Републиси Српској !
Том приликом освештао је новоподигнути храм који се налази у склопу келија и просторија код настојатеља и домаћина оца Теоктиста. Било је доста гостију из Србије, Грчке и Бугарске. Благодаримо Оцу Теоктисту на труду, и љубави коју је показао на ширењу истинског Православља, и утемељењу Српске Истински Православне Цркве браћи и сестрама преко Дрине!

2 коментара:

Анониман је рекао...

Pomaze Bog!
Lepo je to sto ste nas obavestili o poseti naseg mitropolita Republici Srpskoj.
Dobro bi bilo kada biste nam objasnili i to zasto je iz Srbije samo o.Atanasije dosao na osvecenje.Ni o.Akakije ni o.Nektarije ni o.Stefan a monahinje iz Stjenika organizuju putovanje za manastir Lesnu iako oni nisu u nasoj Crkvi a ni jednom nisu dosle da uzmu blagoslov od mitropolita dok je bio 2puta u Srbiji i sada u R.S. Gospod nek vam je na pomoci!

Јереј Стефан Николић је рекао...

Бог помогао!
Драго ми је да Вам се допада наш прилог. Да мислимо да бојкотујемо владику неби ни писали похвално о Његовој посети. Што се тиче самога доласка у РС морам рећи да ја лично нисам имао новац за долазак и до последњег тренутка сам комбиновао. Као што не знате ( јер предпостављам да никад не идете у наше манастире) , манастир Н. Стјеник је у изградњи, много радника и обавеза је везано с тим и једноставно није било могућности да се дође. С обзиром да свако има избор доћи или не доћи не знам зашто би ми бринули о томе. Колико знам освећење конака у Р Српској није била обавеза него добровољни чин, па је свако решио на свој начин шта ће и како ће да поступи. Ми нашег владику чекамо и он је и слободан и властан увек и да нас позове и да нас посети. Како је мени пренето владика је све нас овде прозване лепо поздравио и благословио преко чика Мише новосадског. Дакле драга анонимна сестро или пак брате нема разлога за бригу поготово не за осеку љубави према нама. Такође препоручујем да почнеш да долазиш и у манастире, јер су манастири увек били лечилишта и духовне оазе љубави.
подсећам да смо пре две недеље ја и о. Нектарије били код о. Теоктиста и крстили петочлану породицу. Дакле, слава Богу за све!