среда, 8. јун 2011.

Прослава Духовдана 2011.

ПРОСЛАВА ПРАЗНИКА ПЕДЕСЕТНИЦЕ НА НОВОМ ЦРКВЕНОМ ИМАЊУ – „УТЕШИТЕЉЕВО“



Обавештавамо све вернике, пријатеље и симпатизере Српске Истински Православне Цркве да ће се у недељу 12. јуна (грађански календар) на новом црквеном имању код села Раља (Авала, Београд), у организацији српског истински православног манастира Нови Стјеник, одржати свечана прослава празника Педесетнице – Духовдана, Силаска Светог Духа на Апостоле. Овај празник биће уједно и слава храма који ће, ако Бог да, у неко догледно време бити саграђен на овом имању. Имање „Утешитељево“ замишљено је као духовни и административни центар Српске Истински Православне Цркве и седиште будућег Српског епископа. Име „Утешитељево“ дато је у част Духа Светога Бога – Утешитеља (грч. Параклитос). Прослава празника започиње празничним вечерњем у суботу у 19.00. Док у недељу ујутро јутарња започиње у 7.00, а литургија око 9.30.
Пример - како аутомобилом доћи из правца Београда

На „Утешитељево“ се из правца Београда долази, преко Аутокоманде, старим Крагујевачким путем. Када се прође Авала код језера Трешња постоји прво скретање (на десно - знак „Ковиона“) којим се иде неких 3 – 4 км до самог имања, нешто асфалтом, а нешто добрим макадамом. На крају асфалта се не скрене десно (ка радару) него се наставља макадамом, како смо већ рекли, до самог „Утешитељева“. Може се наставити и старим Крагујевачким путем све до пред сам центар Раље, тј. до Ливнице, после које се са главног пута нагло скрене на десно, на асфалтни пут. Од тог скретања до „Утешитељева“ има неких 800 метара.
Аутомобилом из правца Ниша
Из правца Ниша, са ауто пута Е-75 искључује се на излаз: „Мали Пожаревац“, где се путем који је на мапама означен бројем 23 иде до скретања за Раљу – пут 200. После центра Раље наилазите на етно ресторан „Колиба преко пута“, после којега наилазите на кривину у облику обрнутог латиничног слова „S“, после које се одмах скреће на лево, на асфалтни пут. Тај пут од неких 800 метара води директно на „Утешитељево“.
Аутобусом из Београда
Аутобусом из Београда долази се „Ластом“ са назнаком преко Раље – станица „Ливница“. Са станице „Ливница“ се наставља нешто мало пешке у правцу центра Раље и скрене се на десно - на прво асфалтно искључење са главног пута. Од искључења до „Утешитељева“ има неких 800 метара.
За све информације обратите се на следеће телефоне:
Јереј Стефан Николић: 0631519303
Јован Ристић: 0642129234
Добро дошли!

3 коментара:

ЈОВАН БАТАЈНИЧКИ је рекао...

Слава драгом Богу! Дочекасмо да се опет служи света Литургија, и то на празник рођења Цркве Христове на земљи. Нека би Господ и овом нараштају, стаду малом дао преизобилно Духа Светога свога и надахнуо на служење Њему правоверјем и правоживљем.

Анониман је рекао...

Sta da vam kazem Preumite se i vratite na Srednji Carski Put!radite na tudjem poslu Stavite se pod omofor Vl.Artemija a ne"revnitelji"na prici!gde su dela?!Mile brate?postade ti pop ja kad sam ti govorio da ces biti pop ti rece:"da si bitanga"sta sad bi?jesi bolji no sto si bio?ili gori?pozdrav od raba Matije Gradackog!

Unknown је рекао...

Помаже Бог рабе Божији Матеје. Нисам сигуран а се познајемо под твојим именом. Твоје питање како се ја данас изјашњавам, да ли као битанга бољи или гори показује твоју љубав према мени као твоме брату. Јер питање постављаш јавно и све опције одговора могу бити подложне и подсмеху и осуди. Ипак ја ћу ти одговорити. Бог ме је удостојио свештенства, као што си и ти тада приметио (не знам баш када јер се не сећам разговора)иако нити ја нити ико од људи за себе не може рећи да достојно може примити свештеничко чин. Али канонски није било сметњи. Данас се радујем моме свештенству јер се молећи и живећи са ипх верницима увек изнова подижем и јачам као човек који је због тела слаб и склон паду. Такође Бог ме је удостоји да будем пастир Београдске и Нишке парохије и благодаћу Духа Светога ја се недостојни осведочујем да се Христом може бити и пастир.
Одговорићу ти и на позив, не баш са љубављу упућен да станемо под омофор епископа Артемија. Брате тај омофор тренутно не постоји. Док је е. Артемије био у екуменској СПЦ ми га не гледасмо као епископа већ као јеретика који је у пуноти саслуживања заслуживао да се баш тако цени. Одвајањем од спц ми смо се понадали и порадовали е. Артемију, али он је само наставио свој пут,као рашчињени епископ екуменске спц. Да би уопште имао омофор морао би да буде епископ чистог православног исповедања. Пут између лажи и Истине није средњи Царски пут, већ пут обмане, млаки пут који води у обљутављено исповедање а не у Истину. Ми бежимо од култова личности, и живимо у јединству са Истино православним хришћанима. Ако би е. Артемије направио заокрет и одбацио са служивање са ново календарцима, и одбио могућност да се у апсолутној молитвеној заједници са јеретицима може налазити Христос и благодат, као што сада тврди да је спц благодатна упркос отвореној јереси у њој, паљењем којекаквих ханука, и сл... Ми би потрчали у загрљај е. Артемију, да сви будемо једно. СИПЦ је лађа спасења СРбије. А е. Артемије је као и било који епископ увек добродошао уколико принесе покајање за јерес, не нама већ епископима ИПЦ. Свако добро брате и моли се за заједницу љубави у Христу , који је једина Истина...