понедељак, 2. август 2010.

OБНОВА ЦРКВЕНОГ ЖИВОТА



Православно црквено Богослужење је такво заједничко Богослужење, које се изражава кроз заједничке молитве и свештене радње свештених лица, према поретку и Уставу( Типику)Православне Цркве.

Заједничко Богослужење у Православној Цркви има за циљ да се кроз читање и појање изложи истинито учење Христово и да се верни подстакну на молитву и покајање, а кроз лица и радње да се представе спољашњи догађаји свештене историје који су ради нашег спасења савршени како пре, тако и после Рођења Христовог. При томе се има у виду да се код оних који се моле пробуди благодарност Богу за сва учињена доброчинства, да се појача молитва за даље Његове милости према нама и да добијемо душевно спокојство.

Вечерња и јутарња Богослужења ће се држати једном седмично у домовима наших верника као привремено решење до тренутка када парохија буде имала свој храм, чему се молимо и искрено верујемо да се ближи тај тренутак који би засигурно донео већи процват истинског Православља на подручју Београда.

За све информације у вези места и термина одржавања служби звати чтеца Уроша (063~8968987) , и Јована (064~2129234) .

2 коментара:

Unknown је рекао...

Драга браћо и сестре у Христу, трудољубиви богољубци, на спасење одлука да наша београдска парохија иако, без храма, заживи и кроз молитвена сабрања ојача. Ускоро можемо очекивати и прве литургије које би служили минимум једном месечно. Вашим молитвама свештеник, раб Божији Стефан.

ЈОВАН БАТАЈНИЧКИ је рекао...

Благодарим оче на подршци јер верујем да истинско православље има наде једино са духовно јаким и стабилним људима те је наша обавеза да оживимо црквени живот.