уторак, 2. март 2010.

Поглед ревнитеља СПЦ на вернике СИПЦ







Храбри монах Антоније који ми је веома драг, на ПЕТОМ делу веома конфузно и емотивно објашњава по њему "четри вида православља". Српску Истински Православну Цркву назива колико сам разумео да је у рангу екумениста!!!
Епископе који ћуте док јерес дивља назива православним. И не само да ћуте него се заједно и моле са јеретицима, причешћују се заједно и куну се на слепу послушност екуменском Синоду па и сабору. СПЦ полако постаје ИДОЛ који се ставља изнад православља. Није битно ко шта исповеда, и каква је јерес у питању, али НЕ НАПУШТАЈ СПЦ!!!
Још да напоменем да под тачком један (монах Антоније каже да имају четри вида православља)
1.
екуменисти као форма православља не може да се наведе јер јеЈЕРЕС, дакле није православље. Под два
2.
епископи који се одвоје од јеретика али им признају благодат и даље су јеретици, јер по учењу Цркве јерес не може бити благодатна и под четри
4.
православни не могу да буду епископи које је навео монах Антоније јер се моле причешћују и у послушању су јеретицима. Дакле драги срби, монах Антоније је у ствари Вама осветлио уски пут ка Истински Православној Цркви у Србији која је под тачком
3.
у излагању монаха Антонија црноречког... Господ да нас сједини у Истини! А Истина је само једна, не Артемије нити било ко од људи, него Христос који Истину проповеда, и који је сам Истина !
свештеник Стефан

2 коментара:

Чтец Урош је рекао...

Заиста чудно исповедање брата Антонија,он не свата да су "епископи исповедници"које помиње у пуном ефхаристиском општењу са својом браћом "епископима"који исповедају ЈЕРЕС,и да се СПЦ као једно тело налази у ОПШТЕЊУ са новокалендарским расколницима,Новопасхалцима,МП сергијанцима,монофизитима(преко Антиохиске Патријаршије)и да пребива у "Светском Савету Цркава"том зборишту СВЕЈЕРЕСИ ЕКУМЕНИЗМА,тако да ко је год са њима у општењу,не може бити никако Православан ма колико се бунијо против њих.Јер побуна против јеретика не чини човека Православним,него пребивање у ИСТИНИТОЈ ЦРКВИ ХРИСТОВОЈ,која нема никакво општење са јеретицима!

Unknown је рекао...

Гледао сам на нишкој тв (Коперникус) како водитељ мрцвари јадног оца Антонија. Мислим да је он месо за медије и да његова борба даје контра ефекат јер је јако резигниран, и лако га је извести из такта. Да не кажем на дрска питања медијских инквизитора којима није у интересу Истина већ истине које пласирају синодски властодршци. Једном речју страшно. А тек те смешне упадице типа "Да ви нисте зилоти?" и страшљиви одговори " Не ми нисмо зилоти и ми немамо ништа са њима." Не може човек да гледа а да се не присети светога апостола Петра и његовог одрицања на питање " И ти си од њих"...Није лако човеку који данас жели сачувати веру и достојанство. Буквуално мора да бира.Или вера али да си гоњен и да те исмевају, или "достојанство овога света" али да гурнеш веру и образ под ђон.