среда, 28. октобар 2009.

Дан који је Србија чекала 50 година












Драга оци, браћо и сестре имам ту част да Вас позовем ускоро у манастир Врдник на хиротонију оца Славише Лекића. Тачан датум ћемо објавити када будемо обавештени од стране преосвећеног епископа Фотија.
. Преосвећени владика Фотије благословом синода и сагласјем Високопреосвећеног митрополита Калиника, долази и можемо рећи да је то радост на радост. Јер имамо хиротонију ПРВОГ свештеника официјелне екуменске патријаршије, који је храбро након
20. година ревносне службе СПЦ-у, напустио јерес екуменизма схвативши да је немоћан да он сам утиче да се проклета јерес разбије држећи се Истине, ако су епископи ти који предводе и износе лажну веру (кликни линк србине где се види заједничко саслуживање латина и несрећних срба екумениста. Обавезно погледај сва три дела!!! ). Остављајући материјалну сигурност која је загарантована у СПЦ-у и препуштајући се Богу и Божијем промислу, узима свој Крст и срцем подижући јеванђеље Истине, устаје против лажне вере и лажне браће која га саветоваше да не буде "луд" (Луд Христа ради) и смирено ће сагнути главу пред Христом и епископом( али епископом који је у пуноти Истине и канонско предањске хармоније) и пред својим народом и дати завете служења Богу и својој Светој Саборној Цркви Православној.
Позивам Вас драги оци, браћо, сестре и боготражитељи да обавезно дођете да у Литургијској радосној ефхаристијској заједници прославимо Бога и Свете Његове и напојимо душу жедну и нахранимо срце гладно Христом љубљеним кроз светотајинску храну и пиће, Његовога тела и Његове крви и да се удостојимо благослова светога нашег владике Фотија, као што имасмо радост прошле недеље у Смедреву кад нас је изненада обрадовао Високо преосвећени митрополит Калиник .
Пошто је преосвећени епископ Фотије секретар нашега синода, после Свете Литургије сви верни уз трепезу љубави моћи ће да питају владику о свим актуелним питањима или личним недоумицама.
Свако добро од Господа, молитвама саме Пресвете Богородице, недостојни слуга Божиј
и јереј Стефан









Нема коментара: