понедељак, 8. јун 2009.

Oтварање парохијске интернет странице

Данас, на Духовски понедељак, са благословом оца Акакија отворили смо београдску парохијску интернет страницу.

Духовдан - славу парохије, београдски парохијани ове године прославила су раштркани. Неко је на свету литургију отишао у Кирилометодијевски манастир на Фрушкој Гори, а неко у Смедеревску парохију св. благоверног краља Милутина. Неколико парохијана је походило Новостјенички манастир како би Духовдан прославили на божанственој служби у врлетима кучајских планина.

После службе, на којој су о. Акакије и новостјеничке сестре заиста свечано и богодолично прославили Утешитеља, Бога Духа Светога, у разговору са оцем Акакијем и братијом из Београдске парохије решили смо да отворимо интернет страницу Београдске Српске Истински Православне парохије посвећене овом великом празнику Педесетнице.

И ево уз помоћ Божију, на Духовски понедељак отворисмо ову званичну блог страницу коју ће водити неолико парохијана из Београда на челу са чтецем Урошем и мојом маленкошћу чтецем Стефаном деспотовчанином (не заборавимо да је св. Стефан Деспот - оснивач Деспотовца основао и Београд као православни град и посветио га Богородици).

Молитвама свих Српских светитеља и светога Саве Господе Исусе Христе Боже наш Богородицом, помилуј нас.

Слава Светој Тројици - Оцу и Сину и Утешитељу Духу Светоме, амин!

7 коментара:

Анониман је рекао...

Напокон и београдска парохија да постави свој блог, Нови Сад се јавља и нуди своју помоћ за изградњу храма, што у физичкој снази(тога имамо на претек) што у материјалној помоћи (тога нам мањка, Честитам вам овај Празник који се надам да ћемо убудуће прослављати саборно у београдском храму У Христу Илија Нови Сад+

Варса је рекао...

Леп почетак

Nenad је рекао...

Poucno
Hvala!!!!

бјели вук је рекао...

Само напред браћо...

Чтец Урош је рекао...

Neka bi Gospod nagradio trud i revnost svih koji su radili na uspostavljanju ovoga bloga,a narocito raba Bozijeg Jeromonaha Akakija.Gospode pomiluj i spasi

манастир Нови Стјеник је рекао...

Слажемо се ми, Бг парохија, као централна парохија наше престонице Београда треба да заузме прво и предводничко место у мисионарењу и ширењу речи Јеванђелске Истине - Истинског Православља и истинског правоживља.
Лепо је што сте задржали славу Матијиног манастира. Тај празник је заиста величанствен.
Дај Боже да парохијски храм буде ускоро готов.
Примите пуно срдачних молитвених поздрава од ваших у Христу сестара - мати Ефросиније и Новостјеничког сестринства.

nevažeći је рекао...

Ево полако се укључују браћа у Бг блог. Биће ту лепе у Христу Гоподу сарадње.
Данас се укључио и брат Јиван Батајнички.
Преставио се на коментару испод филмића о Београду.