среда, 17. јун 2009.

Размишљања у сусрет Лазардану (Видовдану)


На горњој слици Српски христољубиви витез са својим штитоношом

Верност заповести тражите пре свега Царство Божије и правду Његову, стварала је српско смирење, смиравајући чак и власт у време највеће земаљске славе. Српска власт, устима светог кнеза - мученика Лазара Косовског коме се по древном предању, пред велику косовску битку јавио Анђео Господњи и питао га којем се жели приволети царству, да ли царству земаљском или Царству Небеском? Исповедала је себе као хришћанску власт и на споменику своје славе написала је: Ако ћу се приволети царству земаљскоме, оно је за малена, тренутно и пролазно; а Небеско Царство је увек и до века.. 

И тако се богољубиви владар Српски свецело определио за Царство Христа Цара на небесима и са свим својим христоименитим народом смирено покорио свесавршеној вољи Божјој, која је врховни закон неба и земље. 

Српско небо, Српски светитељи позивају нас да будемо са њима, као што су они са нама. Зову нас да се присајединимо духу вечног живота кога је жедан читав свет. 

Обновљена Србија потребна је читавом свету, од кога се удаљио дух живота и који дрхти у страху, као пред земљотрес. 

Србија чека своје Истинске духовне пастире - Истински Православне епископе, свештенике и монахе.

Србија чека своју христољубиву војску, христољубиве цареве и вође, који ће повести Српски народ не ради земаљске славе, него ради верности Српском путу Небеске правде. 
"Не нама, не нама Господе (подај славу), него Имену Твоме"! 

У покајању, у вери, у очишћењу нека се обнови земља Српска и нека васкрсне Света Немањићка Србија!  



4 коментара:

Анониман је рекао...

Браћо и сестре-Србадијо, амин дај Боже!!!

nevažeći је рекао...

Моли се ко год да си брате или сестро за то свето дело. Само најважније је од свега да се сви покајемо и што више прибвлижимо Богу - Цару свих царева! Јер је речено: тражите прво Царство небеско, а остало ће вам се све надодати!
Сви свети Срби молите Бога за нас!

ЈОВАН БАТАЈНИЧКИ је рекао...

Искрено верујем да у срцу сваког Србина гори и макар пламичак истинске вере који би у дато време могао донети достојан плод и привући на Србију Божију милост.

Magdalena Beograd је рекао...

Pomaže Bog braćo i sestre ,
Srbi su oduvek znali koja je cena pravoslavlja , prenesimo to i našoj deci .
Sama borba za krst već označava pobedu .