понедељак, 28. март 2011.


УДРУЖЕЊЕ СЕСТАРА





И гле,законик неки устаде и кушајући га рече: Учитељу, шта ми треба чинити да наследим живот вјечни? А он му рече: Шта је написано у закону? Како читаш? А он одговарајући рече: Љуби Господа Бога својега свим срцем својим, и свом душом својом и свом снагом својом, и свим умом својим; и ближњега свога као самога себе. А он рече: Право си одговорио; то чини и живјећеш. А он, желећи себе да оправда, рече Исусу: А ко је ближњи мој? А Исус одговарајући рече: Човјек неки силажаше из Јерусалима у Јерихон, и западе међу разбојнике, и ови га свукоше и ране му зададоше, па одоше, а њега полумртва оставише. Случајно пак силажаше оним путем неки свештеник и видјевши га, прође. А тако и левит, кад је био на оном мјесту, приступивши, погледа га и прође. А Самарјанин неки путујући дође до њега, па кад га видје сажали му се; И приступивши зави му ране и зали уљем и вином; и посадивши га на своје кљусе, доведе га у гостионицу, и постара се око њега. И сутрадан полазећи извади два динара те даде гостионичару, и рече му: Побрини се за њега, а што више потрошиш ја ћу ти платити кад се вратим. Шта мислиш, дакле, који је од оне тројице био ближњи ономе што бјеше запао међу разбојнике? А он рече: Онај који му милост учини. А Исус му рече: Иди, па и ти чини тако.(Лк.10,25-37)



Недавно је у Београду почело са радом 'удружење сестара'по благослову парохијског свештеника оца Стефана и под његовим духовним руководством. Кординатор овог сестринства биће попадија Јефимија која ће са сестрама имати за задатак узвишене циљеве као што су дела милосрђа и помоћ људима и породицама којима је она потребна и неопходна. Време у којем битишемо, веома тешко у сваком погледу, може у многоме бити олакшано ако дође до изражаја ширина и топлина хришћанског срца. Много је оних, веома много, којима је потребна подршка како материјална тако и духовна, како би се приближили Ономе који је непролазна радост и утеха. Овом приликом као неко ко такође стоји иза овог подухвата позивам све сестре у Христу да се прикључе 'сестринству' како би кроз Богоугодна дела и подухвате помогли како онима којима је помоћ неопходна тако и нама самима. За све информације можете контактирати попадију Јефимију на:0642980527. С'нами Бог!

3 коментара:

serbiantrueorthodox је рекао...

Слава Богу! По оваквим лепим догађајима може се осетити да парохија живи црквеним делатним животом. Свакако, ако се овакве и сличне иницијативе подрже од стране верника онда ће Господ наградити труд и пожртвованост ваше мале заједнице - Истински Православне парохије богомспасаваног града Београда и његове околине - ХРАМОМ што је најважније од свега. Подај Господе!

Предлажемо да се ово удружење ИПХ сестара београдске парохије назове онако како су се слична удружења при храмовима традиционално називала у Српској Цркви - КОЛО СРПСКИХ СЕСТАРА (па онда конкретно име или по неком светом или светој или нпр. "Косовка девојка" итд.)

Нека овај богоугодни пројекат буде на спасење многима! Амин,Боже дај!

ЈОВАН БАТАЈНИЧКИ је рекао...

Благодаримо на подршци! Трудићемо се у настројењу да кроз овакве и сличне делатности приближимо се Богу и привучемо Његову благодат као и да ојачамо живот у вери,верујући да таквим животом можемо помоћи нашој мајци Цркви и Њеним чедима.

Unknown је рекао...

Попадија Јефимија заиста са сестрама даје посебну живост парохији!И наша дечица вредно се спремају за наступајућу приредбу поводом Васкрса. Нека је на спасење рад Кола србских сестара СИПЦ+БГ