среда, 26. јануар 2011.

САВИНДАН

Прослављајући светог Саву , као утемељивача Православља и Правоживља у српском народу и желећи да те вредности обновимо у Србији, те вредности које једино могу данас Србију подићи на ноге и вратити изгубљено достојанство које је она некада имала док је верно чувала завете свога Оца светог Саве.Једино са духовно чистим видом и просвећеним разумом који је био темељ светосавске филозофије живота, Србија и срби могу бити оно што јесу - хришћански народ тј. Божији народ.У нади да ћемо обрадовати нашег Оца светог Саву тиме што ћемо повратити изгубљено и обновити разрушено Царство Небеско које је унутра у нама, прослављајући светог Оца нашег Саву, сада и у све векове са свом србадијом у матици и расејању. Честитамо свим Светосавцима празник и просимо "Свети Оче Саво моли Бога за нас".
редакција блога СИПП-БГ





2 коментара:

Чтец Урош је рекао...

Благодаримо!На многаја љета свим Србима Светосавцима широм васељене.

Анониман је рекао...

Речи светог оца Саве Српског упућене Србима на дан успостављења аутокефалности Српске Цркве:
Да будемо чврсти у вери отачкој; да се клонимо богомрских јереси, јер ''немогуће је , не одлучивши се од онога што је зло, навикнути се на оно што је добро''; да се са вером и покајањем обратимо од својих заблуда ка Православљу, јер је страшно упасти у руке Бога живога.
''Чувши и разумевши толику љубав Божију која је на нама, говораше светитељ Божији, кренимо сви усрдно стазама духовних заповести, свагда прилежно молећи Господа Бога Свог. Јер прво и последње дело јесте: непрестано узносити Богу богоугодне молитве и мољења; беспрекорно ходити у светим заповестима Његовим; држати предања светих апостола Његових; и не одлучивати се од црквенога збора. Јер прва заповест је дата свакоме човеку: клањати се Господу Богу Своме; и Њему јединоме служити сваком духовном и телесном чистотом и сваким доброверјем; и Њему работати несагрешиво; сав живот свој управити по Његовој вољи, и Њега се једино бојати, и смиравати себе пред Њим, и сматрати себе за ништа, а Бога сматрати за све: за силу и крепост и Спаситеља и Избавитеља и Победитеља непријатељских напада, и за чувара од почетка и свршитеља до краја, Исуса Христа Сина Божијег, коме припада слава и моћ заједно са Оцем и са Пресветим Духом, и сада и увек и кроз све векове''.