понедељак, 20. септембар 2010.



АРХИЕПИСКОП ХРИЗОСТОМ-ОДЛАЗАК ВЕЛИКОГ ЈЕРАРХА


Дана 6/19 септембра упокојио се у Господу најблаженији архиепископ Хризостом, првојерарх Цркве ИПХ Грчке. Након скоро 40 година служења Господу и светој Цркви у епископском чину од тога скоро 25 као првојерарх свештене борбе истински православних у Грчкој и ван ње. Заиста се може рећи да је архиепископ Хризостом историјска личност чији је допринос истинском православљу веома значајан. Неполебљиво стајање у истини и заштита Цркве пред најездом безбожног учења и кварења вере попут екуменизма и новог календара само су неке од заслуга блаженопочившег архиепископа. Велику захвалност драгом владики дугујемо и ми истински православни у Србији. Средином 90-тих пружио је велику помоћ и подршку свештеној борби за чистоту вере у Србији рукополагајући свештенство и очинским саветима дајући снаге српским пастирима да истрају пред тешкоћама и невољама које су биле неминовне. Таква ситуација се посебно огледала након иступања женског манастира Стјеник из званичне српске Цркве због јереси екуменизма када је због прогона сестринства била прекопотребна очинска љубав која ће дати нову снагу и утеху онима који оставише све зарад љубави Христове.


Верујемо да ће правдољубива и чесна душа најблаженијег архиепископа Хризостома наћи милост код Господа. Испред Српске Истински Православне Цркве на сахрану блаженопочившем архиепископу пут Грчке кренуће делегација свештенства и монаштва.

3 коментара:

Анониман је рекао...

VJECNAJA PAMJAT NASEM ARHIEPISKOPU!

serbiantrueorthodox је рекао...

Да, приснопамјатни Владика Хризостом је заиста један од плејаде великих архијереја исповедника. Нека његове молитве буду са нама! Вјечнаја памјат, Еониа и мними, Memory eternal!

serbiantrueorthodox је рекао...

Да, приснопамјатни Владика Хризостом је заиста био један о великих јерараха иповедника. Нека његове молитве буду са нама!

Вјечнаја памјат, Еониа и мними, Eternal memory!