среда, 16. јун 2010.

НEОПХОДНА ОБНОВА ЦРКВЕНОГ ЖИВОТА У БЕОГРАДУ



Већ је прошло више од годину дана од последње Литургије на тлу Београда.
Губитком авалског храма црквено-духовни живот парохије, са њом и живот верног народа
озбиљно је нарушен и угрожен. Да би се тренутно тешка ситуација поправила неопходно је подиићи ново здање храма како би се верни народ духовно уздигао. Овом приликом апелујем и молим све људе добре воље у Србији и дијаспори да материјално помогну обнову истински православне парохије Свете Тројице у Београду и тако допринесу развитку истинског православља, те оазе са кога ће пити многи жедни вере,истине и љубави.

Блажена и незаборавна успомена на схимонахињу Ипомонију даје сведочанство о тој тријади врлина које су красиле њену душу, љубав ка Богу и ближњима пројављена у ктиторству авалског манастира и храма несрећно изгубљеног, тако и подвига вере чиме се удостојила блажене кончине.




Желећи да са вама поделим успомену на нашу мати Ипомонију и навршену четворогодишњицу упокојења као и да вас постакнем на њена бесмртна дела,
са љубављу у Христу. Јован.
За помоћ парохији контактирати нашег парохијског свештеника јереја Стефана и председника парохијског одбора чтеца Уроша.

2 коментара:

Мартин је рекао...

Помаже Бог!
Због чега сте остали без Манастира на Авали? Веома леп манастир!
Унапред ВАМ ХВАЛА ако ми одговорите на ову поруку!
Велики ПОЗДРАВ у Христу!

Чтец Урош је рекао...

Бог помогао брате!Манастир на Авали се водио на блажено почившу монахињу Ипомонију,када се упокојила њен рођени брат је преузео посед као правни наследник.Њега није интересовало,што је ту манастир и морали смо да се иселимо.Због наших грехова или неке недокучиве Божије промисли ми смо остали без манастира.Слава Богу за све!