четвртак, 20. мај 2010.

Лицемерна канонизација оца Јустина Поповића од страна СПЦ

Отац Јустин ревнитељ отачког предања и заклети противник "свејереси екуменизма"
Папа Јован и Румунски Патријарх на екуменистичкој молитви(у пуном одејанију)

" Митрополит Кирил"(садашњи Руски Патријарх)на входу са Јеванђељем на безбожној екуменистичкој молитви









„Православни екуменисти“ у компромисима иду до молитвене заједнице, не само са неправославним „хришћанима“, већ и са нескривеним идолопоклоницима, окултистима и чаробњацима (Ванкувер, Камбера, Рим).

Учествовање Православних Цркава у Екуменском покрету (ССЦ) као пуноправних или равноправних чланова, многи правдају и одговором да су тамо да би „Сведочили о Православљу“. Но то је само „изговор за грех“, јер они учествују у делима таме, која тежи да све неистине и јереси уједини у јединствену, свесветску „цркву“ без Христа. О томе убедљиво говоре чнњенице (нарочито у новијим сусретима). Тако је Митрополит смоленски Кирило (Гудјајев садашњи Патријарх Руски) на VII Скупштини ССЦ у Камбери (1991) отворено назвао овај Савез „колевком јединствене цркве“.

А дужност Православних је изразио св. Јован Богослов: „Што чусте из почетка у вама нека стоји“ (I Јн. 2, 24): или: „Држи што имаш“ (Откр. 3, 11), као и свети апостол Павле: „О Тимотеје, сачувај што ти је предато…“ (I Тим 6.20), или: „Човека јеретика после првог и другог саветовања, клони се“. А ми шта чинимо? Црква Христова је „Стуб и тврђава истине“ (I Тим. 3,15),

Попустљив став „православних екумениста“ према неправославнима, само их утврђује у њиховим заблудама. (Какав је то грех, види крај беседе о св. Нектарију). Та попустљивост је супротна и самом Господу, који је рекао: „Ако ли не послуша ни Цркве...“ (Мт. 18,17). Апостол Павле у посланици Галатима анатемише свакога ко би кварио учење Христово (па ма то био и анђео Господњи, или чак он сам, Павле): „Ако вам ко јави Јеванђеље друкчије него што примисте, проклет да буде“ (Гал. 1, 9).


Екуменистичка „теорија грана“ (Branch Theory), по којој је Црква подељена на православни, римокатолички и протестантски огранак, у потпуности противуречи учењу Православне Цркве. Јединство и јединственост Православне Цркве, увек су ватрено исповедали, проповедали и бранили сви свети Оци и Учитељи Цркве.

Велики савремени Православни Богослов, архимандрит Др Јустин Поповић, каже да „као што у Господа Христа не може бити неколико тела, тако у Њега не може бити ни неколико цркава… Отуда је раздељење, деоба Цркве онтолошки, суштински немогућа। Раздељења (или: цепања) Цркве никада није било нити га може бити, а бивале су и биваће отпадања од Цркве (и искључења из Цркве)। Тако су најпре отпали од Цркве гностици, па аријанци, па духоборци, па монофизити, па иконоборци, па римокатолици, па протестанти, па унијати, па… редом сви остали отпадници, припадници јеретичко-расколничког легиона“ (Догм। Прав। Цркве, књ, III. Бгд. 1978, стр. 209 – 212)

СПЦ је органски члан "Светског Савета Цркава" зловерне екуменистичке организације чији је председавајући био и "Патријарх Српски Герман".СПЦ има још општење са расколницима новокалендарцима,анатемисаним новопасхалцима(Финска Црква),јеретицима монофизитима преко Антиохиске Патријаршије и осталим папистима и отпадницима од светог Православља.Потискивањем догматике оца Јустина са богословског факултетета увођењем новотарија у богослужења и јеретичких учења савремених "богослова",можемо слободно рећи да су епископи СПЦ отпали од Православља.Тако да је крајње лицемерно,да се такви" епископи" позивају на учење оца Јустина,када су у потпуности одступили од онога што их је учио!

Српска Истински Православна Црква,налази се ван свејереси екуменизма,и нема општење са горе поменутим јеретицима и новотарцима.Уз Божију помоћ се труди да сачува чистоту вере,и на делу испуњава оно што је отац Јустин учио!

"Стојте чврсто и држите предање"

Нема коментара: