понедељак, 9. новембар 2009.

Св.Краљ Милутин



Дана 30.10(12.11)2оо9.наша Смедеревска парохија,Истински Српске Православне Цркве,прославља славу свог парохиског храма.Домаћин, Јереј Атанасије је позвао свештенство монаштво и верни народ,да заједно прославе Светог Српског Краља.На многаја љета!

2 коментара:

Анониман је рекао...

"NA ZEMLJI SI SVOM DUŠOM ZAVOLEO HRISTA I NJEGOVE SI ZAPOVESTI SAČUVAO .KAO REKA SI BOGATO NAPOJIO SIROMAŠNE MILOSRĐEM, SAČUVAVŠI SVOJ NAROD. I GROB SA TVOJIM MOŠTIMA MIRISNA ISCELJENJA SVIMA PODAJE:ZATO TE MOLIMO SVETI MILUTINE , ISPROSI DUŠAMA NAŠIM VELIKU MILOST."
DOMAĆINU KOJI SLAVI SLAVU KAO I SVIM PAROHIJANIMA NEKA JE NA SPASENJE PRAZNIK SVETITELJU HRISTOVOM KRALJU MILUTINU.

Unknown је рекао...

Помаже Бог.
Драга браћо и сестре, верна чеда београдске парохије преносим Вам поздраве и моје лепе утиске са славе у Смедреву. Све је било искрено лепо домаћински, и о. Атанасије је пример који треба да следимо у гостољубљу.
Благодарим му на указаној пажњи, и потовању мене недостојног и мојој породици. Отац А. је читао јектенију за болесне у којем смо се помолили за нашег оца Акакија, о. Харалампија, чтеца Макарија... Славски колач био сам почаствован да пресечемо о.А. и ја. Све је било лепо. Памти па врати, што каже наш народ.
Захвалио сам се у име моје и целе парохије на гостољубљу и извинио се за све Вас који сте били спречени послом (радни дан) да дођете на прославу славе најстарије парохије, св. краљ Милутин, у Смедреву. Богу хвала и слава за све!
Недостојни јереј Стефан.
Посетио сам и благичестивога чтеца Макарија који се опоравља од операције кичме. Хвала Богу иде на добро.