среда, 16. септембар 2009.

Одазовимо се у што већем броју и рецимо једно велико "НЕ!"

Сви на протест! Недеља 20. 9. 2009.

ПАРАДА ВИСОКОГ РИЗИКА
15. септембар 2009. | Извор: Политика 

Службе безбедности процењују да ће у недељу 20. септембра доћи до великих немира у Београду. – „Образ” поручује организаторима „Параде поноса”: „Чекамо вас”. – Могућа и црквена литија истог дана

Процена је српских безбедносних служби да ће 20. септембра ове године десничарске организације, удружења родитеља и навијача заједнички покушати да насилним путем спрече одржавање „Параде поноса”, ако у међувремену њени организатори сами не одустану од окупљања, сазнаје „Политика” из врха безбедносних служби Србије. Са друге стране, док су представници навијачких група и појединих ултрадесничарских организација углавном сложни у томе да неће организовати насилни „контрапротест”, већ да ће изаћи на градске улице да би као грађани „мирним протестом изразили неслагање”, друге њима сличне организације отворено су у изјавама за наш лист изразиле свој претећи став.

И једни и други су, пак, сложни у томе да не могу да гарантују појединачно за сваког њиховог симпатизера, нити да до сукоба неће доћи.

Наш лист је јуче дошао до процене наших служби безбедности о „Паради поноса”. У том документу пише да службе безбедности очекују долазак у Београд великог броја присталица десничарских организација и навијача из целе Србије и Републике Српске. Њихови подаци указују на то да, поред најављених физичких обрачуна са припадницима геј популације, навијачи „Црвене звезде” и „Рада” планирају напад на полицајце који ће обезбеђивати скуп. Навијачке групе ће, како процењују службе безбедности, изазвати инцидент у ширем центру града, како би полиција пажњу усмерила на тај догађај и то искористити за сукоб са учесницима параде.

Сукоби обележили прву параду одржану 2001. године

Присталице националистичких организација „Образ”, „Покрет 1389” и „Наши”, према информацијама из српских безбедносних служби, желе да се обрачунају искључиво са геј популацијом. Њихови чланови ће се пријавити као учесници параде да би у одређеном тренутку изазвали тучу унутар саме поворке. Учесници „контраскупа” ће, према истим информацијама, са собом носити камење, бакље, Молотовљеве коктеле, сузавац и петарде. 

Током параде ће, процењује се, доћи до туче у којој ће бити повређених учесника поворке, грађана, полицајаца. Процене су и да ће бити оштећен велики броја објеката и да ће бити почињен велики број кривичних дела.

Младен Обрадовић, главни секретар организације „Образ”, каже за „Политику” да је „свима добро познато да је огромна већина српског народа против одржавања такве манифестације”

– Исто тако, свима је јасно шта ће се десити уколико организатори те параде и режим који их подржава покушају силом да наметну ширење неморала којем се народ одлучно противи. Према томе, организатори ће сносити искључиву одговорност за све што се тамо буде догодило. Наглашавамо да ни по коју цену нећемо дозволити одржавање параде срама. Тог дана ће бити присутан огроман број људи из свих српских крајева – тврди он за „Политику”.

На наше питање да ли то значи да „Образ” организује насилно спречавање одржавања параде, Обрадовић је рекао да „само одржавање такве манифестације, упркос томе што се зна шта ће се догодити уколико они покушају да оскрнаве Београд, представља очигледну провокацију”.

– Они мисле да могу некажњено да гурају прст у око свима нама и нашем народу. То тако неће проћи, српски народ и „Образ” то неће дозволити. Ми их позивамо да још једном добро размисле о свему и поручујемо им: „Чекамо вас!” – каже Обрадовић.

Представници организација „Покрет 1389” и „Наши” су у изјавама за наш лист били далеко умеренији у изражавању својих ставова.

Иван Ивановић, председник организације „Наши”, каже за „Политику” да ће тог дана у Београду бити организован миран протест.

– Желимо на миран начин да изразимо наш став да се не слажемо са организовањем параде. Написали смо „Народни проглас” у којем позивамо свештенике, војску и полицију, раднике и сељаке, студенте и навијаче да се одазову тога дана да се спречи парада. Нисмо помињали физички обрачун, али не могу да гарантујем да неће доћи до инцидента. Очекујемо да ће нам Црква изаћи у сусрет. Писали смо писмо Светом архијерејском синоду и имамо индиције да ће највероватније бити организована црквена литија која ће 20. септембра кренути кроз Београд. Надамо да парада неће ни бити одржана – наводи Ивановић.

Раде Љубичић, председник Управног одбора организације „Покрет 1389”, каже да је нетачно да ова организација спрема насилно спречавање „Параде поноса”.

– То је део једне ужасне фашистичке пропаганде режима против „Покрета 1389”. Никада тако нешто нисмо причали, и то су дезинформације које шири лажна организација. Ми смо против геј параде, али насиље никада нисмо помињали – тврди Љубичић.

На питање да ли ће присталице „Покрета 1389” изађи организовано на градске улице 20. септембра, Љубичић је одговорио да ће се „договорити са другим пријатељским организацијама.

– Надамо се да ће парада бити отказана – рекао је Љубичић.

Организација „Анархосиндикалистичка иницијатива” ће, према сазнањима безбедносних структура, такође учествовати на „контрамитингу”, али ће ту прилику искористити у друге сврхе. Они ће, према нашим сазнањима, напасти полицијске службенике како би се осветили за хапшење својих чланова који су бацили Молотовљев коктел на грчку амбасаду.

Осим присталица ових организација, у Београду се тог дана очекује и велики број грађана који до сада нису учествовали на протестима, као и ученика средњих школа који се противе парада. Политичке партије, како сазнајемо, не организују долазак својих чланова, међутим, према оперативним сазнањима очекује се присуство „подмлатка” разних патриотски опредељених политичких странака.

Безбедносне службе, између осталог, располажу информацијом да би током одржавања „Параде поноса” могло да дође и до напада на државне институције.

 

Данијела Вукосављевић

Извор: http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/Parada-visokog-rizika.sr.html


5 коментара:

Огњен НС је рекао...

Треба сви да одемо и заједно испољимо протест за здравље Србије и Српске младежи, никако не треба тући ове дрске изопаченике али забранити слободно кретање кроз наш главни град морамо. Содомизам и огавштина ове болести је несагледива и то је један од показатеља времена у ком живимо. По сваку цену сви морамо доћи и показати овим наказницима да то не може да прође у Србији земљи са још донекле чистим образом и моралом. СВИ Н Е ПРОТИВ БОЛЕСТИ

Анониман је рекао...

Ма нико не би обратио пажњу на нас.

манастир Нови Стјеник је рекао...

Београђани би требало да изласком на улице дају свој глас протеста против ове срамне параде. Наравно, ко може. Насиље не треба подржати али мирном протесту против срамоћења и скрнављења Српске престонице, града који је Свети Деспот Стефан Високи посветио Пресветој Богородици,треба да се придружи што већи број београђана.

Unknown је рекао...

Обавезно изаћи и подржати вредности србске душе и успротивити се содомије која се политиком новцем и насиљем покушава инсталирати србској православној души. Не подржати и не учестовати у насиљу. Блокирати параду и гласним протестом и молитвеним песмама одувати вражију дружину!!!

манастир Нови Стјеник је рекао...

Слава Богу Свевишњем!
Једина земља у региону у којој пропагирање педерастије није прошла је СРБИЈА!!!
Ајде барем нека победа у низу пораза!
СЛАВА БОГУ!